Pomógł: 2 razy Wiek: 55 Dołączył: 30 Mar 2009 Posty: 40 Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2009-09-08, 09:49
Zuza napisała:
bardzo dobrze sie czuje na forum, o wiele tutaj spokojniej niz u nas, na forum AH.
Zuza atmosferę tworzą ludzie a nie wszyscy na naszym forum są nastawieni bojowo Pozdrawiam cię cieplutko , życzę dużo spokoju do którego tęsknisz i wiesz czego jeszcze. Jako człowiek popełniam błędy...ale przychodzi taki czas gdy to się zmienia...
_________________ Choć nikt nie może cofnąć czasu i zacząć wszystkiego na nowo,każdy może zacząć wszystko teraz i stworzyć całkiem nowy finał.
Forum jest spokojne i rzeczowe , może stać się pomocne w trzeźwieniu - MNIE POMAGA.
Kochani mam pewien niedosyt - mianowicie często widzę tylko odpowiedzi witające które bezwzględnie są potrzebne ale
na Forum można więcej np:
- wypowiedzi do każdego dnia z 24 godzin,
- pisemne uczestniczenie w przerabianiu kroków AA,
- zakładanie Nowych tematów które mnie nurtują,
- dzielenie się Dniem dzisiejszym - smutki i radości'
- itp.
Zachęcam do aktywniejszego korzystania z tego DOBREGO FORUM.
PD - janusz
_________________ Bądź uważny , staraj się być szczęśliwy.
Już kiedyś napisałem, powtórzę: To forum pokazało mi drogę do wyjścia z picia! Dokładnie tak! Tu przeczytałem 12 kroków i zabrałem się za siebie.
Zalogowałem się chyba po dwóch latach abstynencji! - żeby podziękować.
Teraz zastanawiam się dlaczego wracam i piszę? Były takie chwile kiedy tego potrzebowałem, bo było mi ciężko. A teraz. Teraz to coś innego. Nie wiem co. Cóż, nie muszę wszystkiego rozumieć.
Jest coś takiego, że alkoholik czasem potrzebuje posłuchać, albo poczytać innego alkoholika (nie pijącego rzecz jasna). Potrzebuję czasem zweryfikować co się ze mną dzieje, gdzie jestem. Tak żeby nie usnąć, nie pomyśleć sobie: jest OK, można się odprężyć. Nie, nie. Jestem alkoholikiem i forum alkoholików to jak najbardziej moje naturalne miejsce. Trzeba tu czasem zajrzeć. Czy dla siebie, czy dla innych? Nie wiem. Trzeba.
Pomógł: 40 razy Wiek: 58 Dołączył: 13 Sie 2005 Posty: 1905 Skąd: stąd...
Wysłany: 2010-08-19, 07:22
Jest również, Kosie, chęć, a czasami jakby przymus, dzielenie się z drugimi tym, co podczas wędrówki odkryliśmy czy odkrywamy . Stanowi to podstawę dalszego, udanego zdrowienia i rozwoju.
Wszystkiego co dla ciebie dobre i dziękuję...
_________________ Nie ma drogi na skróty do miejsca,
do którego dojść warto...
Spróbuj, na początek, zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemność...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum